Nieuw pakket aanmaken

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

In dit artikel laat ik zien hoe je en pakket kunt aanmaken die gelijk afgerekend wordt en waarbij de klant losse sessies kan inplannen via het klantenportaal of gelijk meerdere sessies kan boeken. 

LET OP: Deze pakketten kun je niet gebruiken voor sessies die vergoed worden door de zorgverzekeraar, dan moet er namelijk voor elke sessie een aparte factuur zijn aangemaakt.

 1. Omdat ik voor de pakketten niet wil dat hier de optie 'Betalen op locatie' aan staat en ik op de factuur wil vermelden dat het een pakket is, gaan we eerst het 'Product' > 'Afspraak' kopiëren met dezelfde instellingen

 2. Pas vervolgens de 'titel' van het product aan naar ' Pakket' (dit komt op de factuur te staan) en pas ook de 'Permalink' aan. 
  * De overige instellingen kun je zo laten

 3. EXTRA: Wanneer je een 'Aangepaste bedanktpagina' wilt voor alle betaalde pakketten, kun je deze hier instellen door te zoeken naar de paginatitel of de URL te plakken:
  * Kies altijd de pagina waar 'page' achter staat

 4. Klik dan op ' Publiceren' rechtsboven.

 5. Om een nieuw pakket samen te stellen ga je onder 'Boekingen' > 'Beheren' > naar 'Diensten'.
  * Zorg dat de diensten die binnen het pakket vallen al zijn aangemaakt: Nieuwe dienst/afspraak aanmaken
 6. Ga vervolgens naar het kopje 'Pakketten'.

 7. Klik rechtsboven op ' + Voeg Pakket toe'. 

 8. Vul onder ' Pakket details' de 'Naam' in van je pakket en geef aan hoe lang de afspraken binnen het pakket geldig blijven.

 9. Geef onder ' Diensten' aan welke dienst(en) hieronder vallen. Dit kan 1 dienst zijn maar het kan ook een combinatie zijn van meerdere diensten.

 10. In mijn voorbeeld doe ik 1 'gratis' intake sessie bij het pakket. Waarbij de bezoeker niet verplicht is deze gelijk te boeken (Minimale boekingen vereist). Het 'Maximaal vereiste boekingen' kan maximaal 1 zijn, omdat er maar 1 sessie in het pakket zit. 
  Daarnaast zitten er 6 'Online Coaching sessies' in het pakket. Waarbij de klant minimaal 1 boeking moet doen voor een coaching sessie (Minimale boekingen vereist), maar ook gelijk (het is niet verplicht) alle 6 afspraken mag inplannen (Maximaal vereiste boekingen). 

 11. Ga dan naar het kopje ' Prijs'. Hier wordt de prijs van je pakket berekend. Wanneer je een pakket aanbied is het natuurlijk aantrekkelijker dit af te nemen wanneer er een korting gegeven wordt. 
  Selecteer dus bij ' Prijs berekenen' > 'Aangepaste prijs'.  

 12. Hier kan ik de ' Prijs' tekst aanpassen, of ik kan een procentuele korting geven (dit is zichtbaar op de voorkant). 

 13. Denk eraan dat als je de ' Prijs' tekst aanpast, dat de 'Korting (%)' ook weer daarop wordt toegepast. Dus controleer altijd even goed de totaalprijs bij 'Prijs berekenen van pakket' en verwijder de 'Korting (%)'

 14. LET OP: Bij de 'Prijs' instellingen, komt er de optie 'Aanbetaling' tevoorschijn. Om dit te kunnen gebruiken zijn er een aantal belangrijke stappen waar je aan moet denken, zoals een product voor de betaling van het tweede deel. Zie dit artikel voor de uitleg, of neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken, zodat je boekhouding en facturen wel kloppen! Gebruik dit dus niet zomaar.

 15. Onder het kopje ' Instellingen' gaan we nu het product selecteren die je bij stap 1 hebt aangemaakt, waar de betaling via verloopt.
  * Dit is dus wat er zichtbaar zal zijn op de factuur en is hier geen 'betalen op locatie' mogelijk (Wil je wel dat betalen op locatie aan staat, mail ons dan even om welk product dit gaat zodat we dit voor je kunnen instellen)

 16. Klik vervolgens op 'Opslaan' om je pakket toe te voegen 

 17. Voeg de boekingsmodule toe aan een pagina wanneer je dit nog niet hebt gedaan
  * Het pakket zal automatisch zichtbaar worden als je al een standaard boekingsmodule hebt toegevoegd op je afspraak-maken pagina.

 18. Wanneer een bezoeker nu een sessie wilt boeken op de voorkant voor een losse sessie, zal diegene ook zien dat deze sessie beschikbaar is in een pakket. Door erop te klikken kunnen ze het pakket afnemen. 

 19. Mocht je in een specifieke module alleen de pakketten willen tonen, zie dan dit artikel: Pakketten toevoegen aan pagina
 20. Controleer ook de 'Notificatie instellingen' die verstuurd worden wanneer iemand een pakket afneemt.
 21. De klant kan na het afnemen van zijn pakket, zelf inloggen in het Klanten portaal om de sessies in te plannen (of te wijzigen).
  * Dit moet je dan nog wel instellen als je dit niet hebt gedaan.
 22. En jij kunt aan de achterkant ook de sessies binnen het pakket inplannen voor de klant (of wijzigen). 

 23. Doe even een testboeking in een incognito venster met een e-mailadres dat niet bekend is in je website, om te kijken hoe de pakketten werken voor jouw bezoeker. 
  * Doe dit altijd in een incognito (prive) venster met een e-mailadres die niet bekend is in de website!
 24. In mijn voorbeeld boek ik dus geen intake, maar wel alvast de eerste 5 sessies binnen het pakket voordat ik ga afrekenen. Ik kan op een later moment dus via het 'Klanten portaal' nog 1 Coaching sessie inplannen binnen dit pakket en eventueel de intake nog.
  Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.