Logo bewerken voor in het menu

Het logo van jouw praktijk of onderneming is het visitekaartje van jouw website. Natuurlijk wil je dat deze goed en duidelijk zichtbaar is, zodat bezoekers het herkennen. In dit artikel laat ik zien hoe je kunt berekenen wat de breedte moet zijn van je logo en hoe je deze bewerkt, zodat jouw logo duidelijk zichtbaar is op jouw website.

Het logo dat je gebruikt in het menu van je website mag tussen de 64 en 85 pixels hoog zijn. Dit ligt eraan hoe duidelijk jouw logo is en hoe hij wordt weergegeven.
De breedte van het logo wordt bepaald aan de hand van de verhouding van je logo. 

Door gebruik te maken van deze berekening, is jouw logo altijd groot genoeg voor jouw website. Het beste formaat van jouw logo voor in het menu is .... X 64 pixels. Maar het kan zijn dat het bij jouw logo mooier is om deze rond de 85 pixels te bewerken.
De breedte maakt niet heel veel uit, zolang de hoogte maar 64 of 85 pixels is. De hoogte voor het formaat wordt bepaald aan de hand van de verhouding van het origineel.

Door de volgende berekening te gebruiken, kun je de juiste breedte berekenen voor jouw logo. In dit voorbeeld berekenen we het logo eerst op 64 pixels.
Breedte originele logo / Hoogte originele logo x 64 = nieuwe breedte logo
Voorbeeld:  
Het Bloom logo wat je hierboven aan de pagina ziet is: 817 x 250.  
De Breedte (Width) is 817 pixels 
De Hoogte (Height) is 250 pixels
Berekening:  
817 / 250 x 64 = 209 (afgerond)
De nieuwe Breedte (Width) van het logo wordt: 209 pixels 
En de nieuwe Hoogte (Height) wordt 64 pixels
De nieuwe afmetingen worden dus: 209 x 64

Deze berekening kun je wanneer het logo niet mooi wordt weergegeven, ook proberen met 85 pixels.
Dit wordt dan: 817 / 250 x 85 = 278 (afgerond)
De nieuwe afmetingen worden dus: 278 x 85
*Denk er dan aan dat je bij de 'menu-instellingen' de hoogte van je menu ook aanpast

Wanneer je op deze manier hebt berekend wat de juiste maat van jouw logo is, kun je via Canva jouw logo bewerken. Vervolgens kun je het logo optimaliseren voor het internet. In dit artikel leg ik je precies uit hoe jij je afbeeldingen kunt optimaliseren. 
*Sla je logo op als PNG met (als het kan) een doorzichtige achtergrond! 


Wij kunnen jouw bestaande logo voor je bewerken en in je website plaatsen, om de tekst bijvoorbeeld leesbaarder te maken. Hier vragen we €10 ex BTW voor. 
Je kunt ons je originele logo mailen wanneer je wilt dat wij er even extra tijd in steken. Voorbeelden kun je hier bekijken: Voorbeelden logo's voor en na
(LET OP: Wij ontwerpen dus geen logo's maar bewerken een bestaande logo. Mocht het niet lukken om jouw logo te bewerken dan wordt er natuurlijk ook geen factuur gemaakt!)


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk, neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" of "Verstuur een bericht" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten! 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.