Afbeeldingen bewerken met Canva

Het is belangrijk om de afbeeldingen die je op je website wilt gebruiken bewerkt, zodat deze een goed formaat hebben. Zorg er voor dat de afbeeldingen van goede kwaliteit zijn zodat deze niet 'korrelig' worden. In dit artikel laat ik je zien hoe je afbeeldingen kunt bewerken met Canva

Ook is het essentieel om de afbeeldingen te optimaliseren voor het internet. Dit draagt bij aan de snelheid van je website wat voor de bezoekers en voor zoekmachines belangrijk is. Afbeeldingen 'optimaliseren' doen we met Compress. Bij de laatste stap staat een link naar het artikel, doe dit dus na het volgen van dit artikel met de bewerkte afbeelding.

Bekijken welk formaat je nodig hebt? Klik hier voor de Cheat-sheet.

P.s: Wil jij gebruik maken van gratis stockfotografie, kijk dan eens op:
https://fotos.websitesvoortherapeuten.com/

 1. Log in op Canva. (Heb je nog geen account? Deze kun je gratis aanmaken!)
 2. Klik links boven op 'Maak een ontwerp'.
 3. Kies vervolgens voor '+ Aangepaste afmeting'.

 4. Vul nu de juiste afmetingen in en klik op 'Ontwerp maken'.

 5. Je komt nu in een ander scherm. Klik op ' Uploads'.

 6. Kies hier voor ' Een afbeelding of video uploaden' en selecteer een foto of afbeelding van je computer.

 7. Sleep de afbeelding naar het lege ontwerp. Door met je muis in de hoeken/randen van het nieuwe ontwerp te gaan staan vult de afbeelding direct het hele vlak.

 8. Je kunt ook op de foto klikken waardoor hij in het midden van het nieuwe ontwerp verschijnt. Sleep de hoeken van de afbeelding zodat het nieuwe ontwerp helemaal opgevuld is. 

 9. Vul een titel in en klik op het ' Downloaden' icoon. Selecteer als bestandstype 'JPG' voor foto's en 'PNG' voor je logo.. En klik vervolgens op downloaden. 

 10. Vergeet niet om de afbeelding te optimaliseren voor het internet.
  TIP: wanneer je Canva Pro hebt, kun je de afbeelding direct in Canva optimaliseren voor het internet. Dan hoef je dit dus niet meer met Compress te doen!
  Sla dan de afbeelding op en breng de kwaliteit omlaag naar 75% bij JPG. Of comprimeer de bestandsgrootte bij PNG afbeeldingen.


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.