Afbeeldingen optimaliseren

Het is belangrijk om de afbeeldingen, na het bewerken met Canva, voor je website te 'optimaliseren' voor het internet. Door ze te optimaliseren zorg je ervoor dat de bestandsgrootte zo klein mogelijk is, waardoor de laadtijd van je website zo optimaal mogelijk blijft. Afbeeldingen optimaliseren doen we met het programma Compress. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat kunt doen. 

TIP: Probeer om schermvullende (header) afbeeldingen niet boven 500 KB te krijgen. Grote foto's op je website tussen de 100 en max 300 KB en kleinere foto's onder de 100 KB.

  1. Ga naar https://compressjpeg.com wanneer je de afbeeldingen als 'JPEG of JPG' hebt opgeslagen zoals beschreven in het artikel 'Afbeeldingen bewerken met Canva'. 
  2. Klik op 'Upload files' om de afbeelding die je hebt opgeslagen met Canva te selecteren uit de mappen van je computer. Je kunt de afbeelding ook slepen naar 'Drop your files here'.
  3. Wanneer je de afbeelding selecteert zal Compress hem kleiner maken. 
  4. Nu kun je zien hoeveel procent Compress de afbeelding kleiner heeft kunnen maken. 
  5. Klik nu op 'Download' of op 'Download all' als je meerdere afbeeldingen tegelijk hebt geoptimaliseerd.
  6. Compress zal de afbeelding(en) nu opslaan in de 'Download' map van je computer onder de naam [Bestandnaam]-min.

(Tip: Wanneer je een afbeelding hebt in een .png (zoals een logo met een transparante achtergrond) dan kun je in compress.jpg klikken op PNG. De site verplaatst dan naar compress.png. Hier kun je vervolgens jouw afbeeldingen optimaliseren volgens bovenstaande stappen)


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.