Verschillende mail problemen en hoe op te lossen

Je kunt verschillende problemen ervaren met je e-mail. Mailtjes kunnen in de spam belanden, je ontvangt veel spam of mailtjes komen helemaal niet meer aan. In dit artikel bespreken we de verschillende problemen en hoe we dit voor je op kunnen lossen, of hoe je dit zelf kunt doen. 

We behandelen de verschillende situaties hieronder. Staat jouw situatie er niet tussen? Neem dan contact op

 1. E-mails verzonden vanuit MailBlue/ActiveCampaign komen in de spam
  De DKIM en SPF instellingen zijn vanuit onze DNS al goed ingesteld voor het verzenden van de mails via MailBlue. Er is echter wel 1 instelling die je even in je Mailblue account moet aanvinken zodat het ook correct werkt. Volg de stappen in dit artikel

 2. E-mails verzonden vanuit een ander systeem komen in de spam
  Wanneer de e-mails die je verstuurd vanuit een ander e-mailsysteem, boekhoudsysteem of elke andere systeem in de spam belanden van je klant, kunnen wij wat instellingen voor je doen om dit te voorkomen. Wij moeten van jou weten wat wij precies moeten instellen op DNS vlak (SPF en/of DKIM). Vraag dit dus na bij je systeembeheerder en mail ons naar support@bloomsite.nl. Plak de gegevens in de mail met de vraag om dit voor je in te stellen. 
 3. E-mails verzonden vanuit mijn eigen e-mailadres belanden in de spam
  Wanneer de e-mails verzonden vanuit jouw eigen e-mailadres in de spam belanden kun je de stappen in dit artikel volgen zodat we met je mee kunnen kijken.
 4. Ik ontvang veel spam 
  Hierin is het voor ons belangrijk te weten op welke manier je de spam ontvangt. Zie de situaties hieronder;

  a. Rechtstreeks op je e-mailadres
  Bitcoin, meldingen over opslag die vol zit waarbij je moet opwaarderen, hackers die je hebben gehackt en geld of bitcoins eisen enzovoort.
  Oplossing: Volg de stappen in dit artikel.

  b. Als blogreacties via je website 
  Oplossing: mail support@bloomsite.nl even om met je mee te kijken naar de instellingen van je website. Geef duidelijk aan om welke situatie het gaat.

  c. Via contactformulieren op je website
  Oplossing: mail support@bloomsite.nl even om met je mee te kijken naar de instellingen van je contactformulieren. Geef duidelijk aan om welke formulier(en) het gaat.
 5. Ik ontvang geen mail in mijn e-mailprogramma, maar ontvang wel webmail
  Wanneer het wel lukt om in te loggen via web1.jointartistic.com/webmail  en hierin staan netjes alle e-mails, dan kun je het beste even het e-mailadres opnieuw koppelen in het programma waarin het is ingesteld. Dit kun je doen door het e-mailadres eerst te verwijderen en vervolgens 1 van de volgende artikelen te volgen: E-mail instellen
 6. Ik ontvang geen webmail meer of kan niet op de pagina komen
  Wanneer het niet lukt om in te loggen via web1.jointartistic.com/webmail ben je mogelijk geblokkeerd van de server. Check wel eerst even of je de gegevens juist invoert.
  Mail support@bloomsite.nl en leg de situatie uit. Stuur een screenshot mee van wat je precies ziet en waar je denkt dat dit door gekomen is. Stuur ook je IP adres mee door die hier op te zoeken.

  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.