Nieuw blog artikel toevoegen

Door blog artikelen te delen kun je bezoekers aantrekken en vertrouwen met hun opbouwen. In dit artikel laat ik je zien hoe je een nieuw blog artikel kunt toevoegen aan je website.

Ook kun je de geschreven blogartikelen delen in de Bloom groep. Lijkt me leuk om te zien wat je gemaakt hebt en je kunt dan ook om feedback vragen!

LET OP: Het is heel belangrijk voor de juiste uitlijning van je artikelen dat je de tekst aan de voorkant toevoegt. Kijk goed bij stap 9! 

 1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken
 2. Houdt vervolgens de muis op 'Berichten' en klik op 'Nieuw bericht' 

 3. Vul bij 'Titel' de titel van je nieuwe blog in. Je kunt eventueel nog de 'Permalink' van je artikel aanpassen

 4. Klik nu op 'De Divi opbouwfunctie gebruiken' 

 5. Voordat we hiermee verder gaan scroll je iets naar beneden naar 'Categorieën' en kies de categorie waar het artikel onder valt

 6. Vul nu een korte samenvatting van het artikel in. Deze verschijnt op de homepagina en op de blog-pagina en zorgt ervoor dat een bezoeker het artikel wilt lezen.

 7. Als je helemaal naar beneden scrolt kun je de 'Uitgelichte afbeelding' kiezen. Deze verschijnt ook op de homepagina en boven het artikel. De maat van de afbeelding is 960 x 500px. Het is heel belangrijk om deze maat aan te houden voor de mooiste weergave. Mocht je een ander formaat willen, raden we je aan om voor alle blogs wel dezelfde formaat afbeelding te kiezen. 
  (Denk eraan dat de afbeelding bewerkt en geoptimaliseerd is voor het internet)

 8. Nu je alle instellingen aan de achterkant van je website hebt gedaan, klik je onder het kopje publiceren voor 'Concept opslaan'. Het artikel publiceer je pas als je het hele artikel af hebt. 

 9. Nadat je het concept hebt opgeslagen klik je op 'Bouw aan de voorkant'. 
  LET OP: Het is heel belangrijk voor de juiste uitlijning van je artikelen dat je de tekst aan de voorkant toevoegt door op de knop te klikken! 

 10. Je kom nu op de juiste pagina van je website waar je de tekst voor je blog kunt toevoegen. Houd je muis op het groene '+' icoon en kies bij 'Rij invoegen' voor 1 kolom

 11. Kies vervolgens voor een 'Tekst' module

 12. Je kunt nu de tekst van je artikel erin 'plakken' door op 'Plakken en stijl aanpassen' te klikken, anders neem je de opmaak van je document mee!

 13. Eventueel kun je de koptekst groter maken door het stuk tekst te selecteren en voor 'Heading 2' te kiezen.

 14. Klik op het groene vinkje om de wijzigingen op te slaan

 15. Vergeet niet als je klaar bent om de pagina op te slaan bij 'Concept opslaan'. Het artikel 'Publiceer' je zodra je deze helemaal af hebt en kan dan ook gevonden worden door bezoekers! 

 16. De artikelen worden automatisch op de homepagina geladen wanneer de blogmodule daar opstaat, hiervoor hoef je niets te doen.


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.