Facturen declarabel maken voor zorgverzekering

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Om een factuur in te kunnen dienen bij de zorgverzekeraars voor vergoeding, stellen zij een aantal eisen aan de factuur.
Het volgende moet op de factuur vermeld staan:

 • Registratiecodes bedrijf
 • Registratiecodes therapeut
 • Geboortedatum cliënt
 • Datum en tijd van de behandeling
 • Zorgverzekeraars + verzekeringnummer van cliënt

Binnen Bloom Booking is het mogelijk om facturen declarabel te maken voor de verzekeraars. Om dit voor elkaar te krijgen dien je een aantal extra stappen te doorlopen in de instellingen:

 1. Ga onder 'Betalingen' naar 'Instellingen' > 'Algemeen'.
 2. Vul bij 'Extra bedrijfsinformatie' alle registratiecodes in die jouw PRAKTIJK heeft (vul hier dus NIET de persoonlijke codes in van de therapeut).
 3. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op 'Wijziging opslaan'
 4. Voeg wanneer je dit nog niet hebt gedaan, een prestatiecode toe aan de naam van de dienst. Ga hiervoor onder 'Boekingen' naar 'Beheren' > 'Diensten'.

 5. Klik op de dienst waarvan je de prestatiecode wilt toevoegen en voeg de code voor of na de dienstnaam toe. 

 6. Ga vervolgens onder 'Boekingen' naar 'Beheren' > 'Medewerkers'. 
 7. Klik op de medewerker die je wilt bewerken en noteer de persoonlijke registratie code(s) in het onderste notitie veld en klik vervolgens op 'Opslaan'.Heb je meerdere medewerkers die vergoed worden door de verzekeraars? Herhaal stap 7 dan voor alle medewerkers!
 8. Vanaf nu zal de extra bedrijfsinformatie standaard op de factuur verschijnen. 

  Het is daarnaast belangrijk dat er informatie van de cliënt op de factuur komt te staan. Deze informatie kun je toevoegen aan het profiel nadat de eerste afspraak is ingepland. Dit stel je voor elke cliënt natuurlijk afzonderlijk in. Volg daarvoor bij elke nieuwe klant dit artikel: Klanten declarabel maken voor zorgverzekering
  Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.