Boekingen gebruiken zonder betalingen van Mollie

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Het is mogelijk om afspraken in te laten plannen via je website zonder betalingen. Alles wordt dan op locatie afgerekend of middels een betaalverzoek.

Er zijn daarin 2 opties: 
- Een klant boekt een datum en tijd zonder factuurgegevens in te voeren en je regelt je facturering zelf met een ander systeem.
- Een klant boekt een datum en tijd en gaat door naar de betaalpagina om de factuurgegevens in te vullen. Er is dan een bestelling in het dashboard die op 'In behandeling' blijft staan totdat jij deze na betaling 'Afrond' en er dus een factuur wordt gegenereerd.

Om gebruik te maken van 1 van de opties kun je 1 van de stappen hieronder volgen: 


Boekingen zonder factuurgegevens en factuur: 

 1. Om alleen gebruik te maken van de boekingen, is er nog een kleine instelling die je moet doen om er in ieder geval voor te zorgen dat de notificatie e-mails vanuit de website vanuit jouw domeinnaam worden verzonden. Zie daarvoor dit artikel en controleer het e-mailadres: Uitgaande e-mail van website instellen
  Je maakt in principe geen gebruik van alle onderdelen onder het kopje 'Betalingen'
 2. Let op: Omdat je website nu ook persoonsgegevens verwerkt, is het belangrijk om een jurist naar je privacybeleid en algemene voorwaarden te laten kijken aangezien je dit wel moet vermelden.
 3. Wanneer je boekingen zonder facturen gebruikt dan verwerk je de volgende persoonsgegevens: Naam, E-mailadres en (optioneel) Telefoonnummer.


Boekingen met factuurgegevens en factuur: 

 1. Om gebruik te maken van boekingen zonder directe betaling maar met een factuur, zijn er nog wat instellingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw adresgegevens op de factuur komen te staan en er in ieder geval voor te zorgen dat de notificatie e-mails vanuit de website vanuit jouw domeinnaam worden verzonden. Eigenlijk kun je gewoon de 'Betalingen instellen' training volgen, maar koppel je geen Mollie.
  Ook al maak je geen gebruik van 'Betalingen', je moet hier wel de instellingen nalopen en ook je facturen genereer je na de contante betaling bij 'Bestellingen'. Vandaar dat we nu dus de instellingen nalopen in dit artikel.
 2. Ga eerst onder 'Betalingen' > 'Instellingen' > naar 'Algemeen
 3. Vul hier eerst je factuurgegevens in. Deze komen namelijk op de facturen te staan.
 4. Selecteer ook je huidige Algemene Voorwaarden pagina.
 5. Controleer de afzender van de e-mails vanuit je website. Zie daarvoor dit artikel : Uitgaande e-mail van website instellen
 6. Ga dan onder 'Boekingen' > 'Instellingen' > 'Algemeen' > naar de 'Betalingen', en controleer of hier 'WooCommerce' aan staat. Dit zorgt ervoor dat de klant na het boeken van een datum en tijd, met zijn naam, e-mailadres en (optioneel) telefoonnummer, op de betaalpagina komt waar factuurgegevens verder ingevuld kunnen worden voordat de boeking daadwerkelijk afgerond wordt. Op de betaalpagina is er, wanneer je geen Mollie API gekoppeld hebt, dan ook alleen de optie 'Betalen op locatie' zichtbaar. Maar door 'WooCommerce' aan te zetten genereer je dus wel facturen.
 7. Zorg ervoor dat je ook je privacybeleid hebt gekoppeld met de betaalpagina. Ga onder 'Betalingen' > 'Privacy' naar het 'Privacybeleid' stuk. En klik op de 'privacypagina' link in de tekst. Dan kom je op de pagina waar je je privacybeleid pagina kunt selecteren.

 8. Zoals het bij alle 'Betalen op locatie' boekingen gaat, moet je dus zelf de bestelling van 'In behandeling' op 'Afgerond' zetten nadat dit betaald is, omdat het systeem dit niet kan controleren. Pas nadat het daadwerkelijk betaald is en de bestelling 'Afgerond' is, wordt er een factuur aangemaakt. Deze wordt automatisch naar de klant gemaild bij het 'Afronden' van de bestelling.
 9. Let op: Omdat je website nu ook persoonsgegevens verwerkt, is het belangrijk om een jurist naar je privacybeleid en algemene voorwaarden te laten kijken aangezien je dit wel moet vermelden.
  Wanneer je boekingen met facturen gebruikt in je website dan verwerk je de volgende persoonsgegevens: Naam, Adres, Woonplaats, E-mailadres, (optioneel) Bedrijfsnaam + BTW-nummer en (optioneel) Telefoonnummer.

  Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.