Outlook agenda van medewerker koppelen

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Nadat je de standaard Outlook Agenda integratie hebt gedaan, kunnen alle medewerkers in jouw website hun eigen agenda synchroniseren met hun Outlook Agenda. Elke afspraak die wordt gemaakt, wordt toegevoegd aan hun eigen Outlook Agenda. En als de werknemer al agenda-items in de Outlook Agenda heeft gemarkeerd als bezet, kunnen deze niet worden geboekt vanuit de website - dit zal dubbele boekingen voorkomen. 
Het verzetten, annuleren of verwijderen van de afspraak dient te gebeuren in de website en kan dus niet gedaan worden in de Outlook Agenda.
Stel dat je de afspraak verzet in Outlook Agenda, dan is dit niet het geval in de agenda van je website, maar als je de afspraak verzet in de website, wordt deze wel bijgewerkt in Outlook Agenda. Je website agenda is dus leidend.
Verder is het ook belangrijk te weten dat je eigen agenda items die je als 'bezet' markeert in de Outlook Agenda, niet zichtbaar zijn in de agenda van je website (vanwege privacy redenen). Maar de tijden zullen niet geboekt kunnen worden door je cliënten op de voorkant van de pagina. Het is dus wel 'bezet' maar je moet wel in je Outlook agenda kijken om te zien wat je zelf hebt geblokt hierin. 
Volg het stappenplan hieronder om elke medewerker te koppelen met zijn of haar eigen Outlook Agenda:
  1. Om dit artikel te volgen moet je eerst de Outlook Agenda integratie hebben gedaan voor je website.
  2. Ga onder 'Boekingen' > 'Beheren' > naar 'Medewerkers'
  3. Klik vervolgens op de medewerker van wie je de agenda wilt koppelen.
  4. Klik op de knop 'Aanmelden met Outlook'
  5. Log vervolgens in met het Outlook Account waarvan je de agenda wilt koppen.
  6. Klik vervolgens op 'Ja' om je website toestemming te geven om je agenda te beheren.
  7. Wanneer je een rode knop ziet met 'Afmelden bij Outlook' is de koppeling gelukt en kun je de medewerker 'Opslaan'
  8.  Test uiteraard nog even of de koppeling goed werkt! 
    Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.