Download knop op je website

Je kunt knoppen op je website plaatsen waarmee bezoekers Gratis Weggevers kunnen downloaden zoals eBook, checklists, etc. Om dit te doen zul je het te downloaden bestand eerst in de mediabibliotheek moeten uploaden. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat kunt doen. 

Een download knop voor bijvoorbeeld een eBook kun je het beste op een geheime pagina zetten, deze wordt dan niet gevonden op Google of via je website. De link van deze pagina kun je dan per mail iemand toesturen. Wil je weten hoe je een 'geheime' pagina op je website maakt? Bekijk dit artikel!

 1. Ga naar de pagina waar je de download knop wilt toevoegen en schakel de 'Visual Builder' in 
 2. Voeg een 'Knop-module' toe door op het grijze '+' icoon te klikken 
 3. Vul bij 'Tekst' de tekst in voor op de knop

 4. Open 'Link'

 5. Ga in een nieuw tabblad naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken 

 6. Klik op 'Media'
 7. Kies voor 'Nieuw bestand' 
 8. Je kunt het bestand ernaartoe slepen of op 'Bestanden selecteren' klikken om je Gratis Weggever te selecteren uit de mappen van je computer. We raden aan om er een PDF bestand van te maken 
  (Denk erom dat je het PDF-bestand optimaliseert net als de afbeeldingen. Omdat dit een ander type bestand is (PDF) gebruiken we in plaats van 'CompressJPEG' nu 'ShrinkPDF')
 9. Klik op het bestand om de 'Link' te kopiëren
 10. Kopieer de hele 'Link' 
 11. Ga terug naar de knop die je net hebt toegevoegd 
 12. Bij 'Knop URL' plak je de link van je Gratis Weggever 
 13. Selecteer bij 'Knoptekst' > 'In een nieuw tabblad' zodat het bestand in een nieuw tabblad word geopend 
 14. Klik op het groene vinkje 
 15. Vergeet niet de pagina op te slaan
 16. Wanneer mensen nu op de 'Download' knop klikken word het bestand dus geopend in een nieuw tabblad, waar ze het bestand kunnen 'Downloaden' en opslaan op hun computer!
  (Het is dus heel belangrijk dat wanneer mensen zich inschrijven via jouw inschrijfformulier, de mail die automatisch gestuurd word nadat iemand zich heeft ingeschreven, de link bevat van de download pagina!)
  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.