Blogartikelen inplannen

Je kunt blogartikelen inplannen zodat ze automatisch op een bepaalde datum en/of tijd gepubliceerd worden. Dit is super handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ook is het handig als je bijvoorbeeld 20 artikelen op 1 dag geschreven hebt. Dan kun je ze dus inplannen voor de komende maanden. In dit artikel laat ik je zien hoe je dit doet voor een nieuw bericht, maar ook voor een bericht wat al gepubliceerd is.

 1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken
 2. Wanneer je het artikel nog moet aanmaken, kun je dat doet met het volgende artikel: nieuw-blog-artikel-toevoegen. Maar sla het bericht alleen als 'Concept' op!

 3. Ga weer naar de achterkant van je website (als je hier niet meer was)
 4. Klik op 'Berichten' 

 5. Klik bij het bericht dat je wilt gaan inplannen op 'Bewerken' 

 6. Klik naast 'Onmiddellijk publiceren' op 'Bewerken'

 7. Vul de datum en tijd in dat je wilt dat het bericht gepubliceerd word en klik vervolgens op 'Inplannen' 

 8. Je kunt daarna gewoon nog alles aanpassen en tekst toevoegen. Ook kun je eventueel de datum nog aanpassen door ernaast op bewerken te klikken

 9. Wanneer je bericht al gepubliceerd is en je wilt het inplannen, dan moet je weer even via de achterkant van je website naar dit artikel gaan. Bij 'Publiceren' zie je daar dan staan 'Geplaatst op:' plus de datum waarop het artikel gepubliceerd is. Klik daarnaast op bewerken, vul een toekomstige datum in en klik op OK. Het blauwe knopje wordt dan ook 'Inplannen'. Klik daarop om het artikel in te plannen!


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.