Leadpagina (Gratis Weggever) toevoegen en aanpassen

We gaan een leadpagina aanmaken waar mensen zich kunnen inschrijven voor je e-mailmarketing lijst. Wij hebben de lay-out van de pagina voor je opgebouwd. Deze kun je heel gemakkelijk toevoegen. In dit artikel laat ik zien hoe je dat kunt doen.

LET OP: Om alleen een leadpagina aan te maken voor een andere lay-out (zoals de challenge), volg je alleen stap 1 t/m 10

 1. Ga naar het 'Dashboard' 
 2. Houdt je muis op 'Pagina's' en klik vervolgens op 'Nieuwe Pagina' 

 3. Vul de titel in voor je nieuwe pagina 

 4. Klik vervolgens op 'Visual Builder gebruiken'

 5. Scroll iets naar beneden tot je 'Pagina-attributen' ziet 
 6. Kies bij 'Template' voor 'Blank Page' voor een pagina zonder menu of footer. Hierdoor raken bezoekers niet afgeleid door de informatie in het menu of footer.

 7. Nu kun je de pagina 'Publiceren'
  (of als 'concept opslaan' indien je meedoet met een challenge of de pagina nog niet online wilt) 

 8. Klik op 'Bouw aan de voorkant' om de 'Visuele opbouwfunctie' in te schakelen

 9. Je bent nu op de nieuwe leadpagina.

 10. Klik op het paarse bolletje met de 3 witte stipjes

 11. Kies vervolgens voor 'Opladen vanuit bibliotheek'

 12.  Onder 'Lay-out laden' kies je voor 'Leadpagina'

 13. De lay-out wordt nu ingeladen op je inschrijfpagina

 14. Je kunt de inhoud van de pagina nu aanpassen. Loop de gehele pagina door en pas alle tekst en afbeeldingen aan. Er staat al een kleine omschrijving zodat je weet wat je kunt invullen.

 15. Je kunt eventueel nog een aanbeveling plaatsen over jouw weggever, je dienst of expert status. 

 16. Bij 'Plaats hier de shortcode van je formulier' komt uiteindelijk je daadwerkelijke inschrijfformulier. Maar hier hoef je nu nog niets mee doen

 17. Vergeet niet om de pagina op te slaan wanneer je hier mee klaar bent 

 18. Het is ook heel belangrijk dat je de SEO instellingen voor deze leadpagina instelt. Zodat de juiste informatie wordt weergegeven wanneer je de pagina deelt en de pagina beter gevonden wordt op Google. Je kunt op 'Pagina bewerken' klikken om direct naar deze instellingen te gaan. Bekijk voor uitleg over wat je kunt invullen, het volgende artikel: yoast-seo-wat-moet-ik-invullen


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.