Yoast SEO wat moet ik invullen?

In dit artikel bespreek ik het 'Yoast-SEO Premium' systeem dat in je Bloomsite zit. Hiermee kun je pagina’s en blogartikelen optimaliseren op bepaalde zoekwoorden. Je gaat het hier nog niet daadwerkelijk doorvoeren, maar ik vertel je alleen hoe je hier gebruik van kunt maken. In het volgende artikel vertel ik je waar je dit allemaal het beste kunt doorvoeren: yoast-seo-op-welke-paginas-vul-je-dit-in

 1. Wanneer je op 'Pagina's' klikt, zie je alle pagina's die je op je website hebt.

 2. Je vind de 'Yoast SEO' instellingen onder 'Bewerken' 

 3. Bij 'Focus keyphrase' moeten we het zoekwoord invullen voor deze pagina of dit artikel. Denk erom dat dit een begrip is, je vult hier dus 1 of meerdere woorden in, maar geen hele zinnen. 

 4. Wanneer je op 'Snippet bewerken' klikt kun je de SEO-titel en Meta-omschrijving aan passen 

 5. Er worden standaard dingen ingeladen bij 'SEO-titel' en deze kun je gewoon verwijderen door ernaast te klikken en met backspace alles te verwijderen.

 6. Vul bij 'SEO-titel' de titel in zoals die op Google moet worden weergegeven

 7. Bij Meta-omschrijving kun je de omschrijving plaatsen die onder je SEO-titel wordt weergegeven

 8. Eventueel kun je hier ook nog de link van je pagina aanpassen, denk er wel om dat wanneer je deze aanpast, bepaalde knoppen op je website ook niet meer zullen werken omdat daar de oude 'slug/link' wordt gebruikt. Loop dus alle knoppen na wanneer je dit aanpast!

 9. Wanneer je op 'Leesbaarheid' klikt vind je een 'Analyse'. Hier staan tips over het optimaliseren van de inhoudt op je pagina. Neem dit met een korreltje zout, je hoeft er niet voor te zorgen dat alles hier groen is!

 10. Wanneer je op 'Sociaal' klikt kun zien hoe de link wordt weergegeven wanneer je deze op Facebook of Twitter deelt 

 11. Je kunt een afbeelding toevoegen aan je post en de titel en beschrijving aanpassen

 12. Denk er aan dat je bij 'Publiceren' op 'Bijwerken' klikt wanneer je klaar bent met de instellingen, anders worden de instellingen niet opgeslagen!

 13. Voor welke pagina's je de Yoast SEO instellingen moet wijzigen vind je in het volgende artikel: yoast-seo-op-welke-paginas-vul-je-dit-in

  (TIP:Je hebt bij de lancering van jouw Bloomsite de uitgebreide training: SEO Master(stappen)plan gekregen. Hierin leer je ontzettend waardevolle dingen die je gaan helpen om beter gevonden te worden op Google. Hierin leer je meer over de basis van zoekmachine optimalisatie, keywords (zoekwoorden) en hoe je jouw pagina’s moet optimaliseren. Deze kennis komt onwijs van pas bij het volgen van dit artikel!)


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.