Yoast SEO op welke pagina's vul je dit in

De Yoast SEO Premium instellingen kun je op verschillende plekken op je website doorvoeren. Er zijn een aantal standaard pagina's waarbij ik je aanraad om dit in te vullen. In dit artikel doorlopen we samen waar je de 'Yoast-SEO' instellingen op je website kunt wijzigen. Wil je weten wat je moet invullen? Bekijk dan het artikel: yoast-seo-wat-moet-ik-invullen

  1. Klik op 'Pagina's' 

  2. Om de 'Yoast SEO' instellingen te wijzigen klik je op 'Bewerken' 
  3. Vul de 'Yoast SEO' in voor deze pagina. Wil je meer informatie over het daadwerkelijk invullen van 'Yoast SEO' premium, bekijk dan dit artikel: yoast-seo-wat-moet-ik-invullen
  4. Denk er aan dat je bij 'Publiceren' op 'Bijwerken' klikt wanneer je klaar bent met de instellingen, anders worden de instellingen niet opgeslagen!
  5. Volg deze stappen voor alle standaard pagina's van je Bloomsite. Denk bijvoorbeeld aan:  
    -Homepagina
    -Dienstenpagina
    -Blogpagina
    -Over mij pagina
    -Contactpagina
    -Andere belangrijke pagina's die je hebt toegevoegd
  6. Wanneer je hier mee klaar bent gaan we de 'Yoast-SEO' aanpassen voor je blogartikelen. Klik op 'Berichten' 
  7. Klik op 'Bewerken' en vul de 'YoastSEO' in

  8. Vergeet niet om weer op 'Bijwerken' te klikken wanneer je klaar bent met het instellen 

  9. Volg de stappen voor al je huidige blog artikelen die je op je website hebt en doe dit ook wanneer je een nieuwe artikel gaat toevoegen!
  10. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je dit ook doen voor alle categorieën op je website
  11. Klik op 'Categorieën' 
  12. Houdt je muis op de categorie en klik op 'Bewerken' 
  13. Vul de Yoast SEO in. Neem ook hier de 'Analyse' met een korreltje zout. Op een categorie pagina staat natuurlijk al een samenvatting van de artikelen die eronder vallen. Zorg ervoor dat je in ieder geval het 'Focus Keyphrase', de SEO-titel en de Meta-omschrijving hiervoor invult.
  14. Klik onderaan op 'Bijwerken' om de wijzigingen op te slaan 
  15. Doe dit voor alle categorieën die je op je website hebt!
  16. Wanneer je de 'Yoast SEO' instellingen hebt aangepast voor al je belangrijke pagina's, al je blogartikelen en al je categorieën, dan ben je klaar met dit onderdeel!
    Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.