Toegang geven tot training in LearnSpot na betaling Bloomsite Pro

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Het is mogelijk om toegang te geven tot een bepaalde training in LearnSpot wanneer iemand een bestelling heeft gedaan via jouw Bloomsite Pro site. Zo kun je bijvoorbeeld bij de verkoop van een traject de klant toegang geven tot training X. 

Om dit te doen maken we gebruik van Zapier (een systeem dat software systemen aan elkaar koppelt). Hiervoor kun je gebruikmaken van de gratis versie van Zapier waarin je 100x per maand gegevens van klanten op deze manier kunt doorsturen. Ga je over de 100 per maand, dan moet je gaan betalen voor deze dienst. Meer over de prijzen van Zapier vind je op hun website: https://zapier.com/pricing

Wanneer je nog geen Zapier account hebt kun je deze aanmaken via deze pagina: https://zapier.com/sign-up/

 1. Wanneer je bent ingelogd in Zapier klik je links bovenin op de knop met 'MAKE A ZAP'
 2. Geef de ZAP een naam door op ' Name your zap' te klikken. Hier kun je bijvoorbeeld 'Bloomsite PRO > LearnSpot' van maken, maar je kunt dit zelf bepalen.

 3. Zoek vervolgens in het zoekvenster onder ' Choose App & Event' voor 'WooCommerce' en klik op de app die daaronder verschijnt.

 4. Kies vervolgens bij ' Trigger Event' voor 'Order' en druk op de knop 'Continue'.

 5. Vervolgens moeten we Zapier koppelen aan de website door in te loggen met de gegevens van jouw website. Klik daarom op ' Sign in to WooCommerce'.

  Wanneer je al eerder een keer hebt ingelogd met WooCommerce in Zapier, dan kun je hier een account selecteren en hoef je niet opnieuw in te loggen. Selecteer dan het account en ga verder naar stap 7.

 6. Vul hier de ' Domeinnaam' (inclusief https://), je 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' van jouw website in en klik op 'Yes, Continue'.

 7. Klik vervolgens op 'Continue'.
 8. Selecteer bij 'Trigger Rule' de optie 'Bestelling toegevoegd'
 9. Ga verder en klik op 'Test trigger'

  Wanneer je nog geen test bestelling/boeking hebt gedaan in jouw Bloomsite, zou het kunnen zijn dat jij hier geen bestelling kunt vinden waardoor de test mislukt. Ga in dat geval naar je website en test de betaling van een product dienst. Hoe je dit kunt doen vind je in dit artikel: https://kennisbank.bloomsite.nl/article/1066-betalingen-testen
 10. Als de test geslaagd is zie je 'We found an order!' en allerlei data. Ga verder door op 'Continue' te klikken.
 11. De koppeling met WooCommerce in jouw Bloomsite is gelukt. Nu gaan we ActiveCampaign koppelen, maar hier kun je dus ook een ander e-mail marketing systeem kiezen.

Uitleg: 

Door het aanmaken van de bovenstaande stappen zal er ELKE KEER dat iemand een bestelling doet op jouw website een ZAP gaan lopen. Elke keer dat iemand een bestelling doet zullen de gegevens dus naar Zapier worden verstuurd en op basis daarvan kun je toegang geven tot een training in LearnSpot.


Het vervolg: 'Filteren'

Omdat je iemand alleen toegang wilt geven tot een bepaalde training wanneer hij een bepaald product/dienst heeft gekocht moeten we een 'Filter' instellen. Hierin geef je aan dat de ZAP alleen door mag gaan wanneer er aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. In dit voorbeeld is de voorwaarde dat de naam van het Product in Bloom "......." is.

 1. Klik bij de 'Action' in Zapier, aan de rechterkant, de 'Filter' functie.
 2. Kies bij 'Only continue if' voor 'Line Items Name'.
  Dit is de naam van het product, zoals je die in je Bloomsite hebt aangemaakt.
 3. Kies vervolgens mij 'Choose condition' voor 'Text Exacty matches'.
 4. En plak vervolgens bij 'Enter or select Value' de naam van het product in Bloomsite Pro dat je wilt gebruiken. 
  Je stelt hiermee in dat de Zap alleen verdergaat als iemand dat specifieke product heeft gekocht. In de volgende stap gaan we er dan voor zorgen dat de klant toegang krijgt tot de training in LearnSpot.
 5. Klik vervolgens op 'Continue' om een test te doen. 
 6. Wanneer je hetzelfde product heb 'gekocht' bij de testbestelling die je aan het begin hebt gedaan, dan zal de test succesvol verlopen. Anders zal hij aangeven dat 'Your Zapwould not have continued'.
  Beide is voldoende om door te gaan. Je kunt later nog testen met een bestelling van het product dat je in stap 4 hebt ingesteld. 
 7. Klik vervolgens op 'Close' en ga door naar de volgende stap.

Vervolg: Action

In deze actie gaan we toegang verlenen tot de training in LearnSpot.

LET OP: Voordat je door kunt met deze stap dien je eerst Zapier te koppelen met de LearnDash App. Hoe je dit kunt doen vind je in de kennisbank van LearnSpot in dit artikel https://training.learnspot.online/trainingen/learnspot-introductietraining/modules/e-mailmarketing/lessen/zapier-koppelen/

Wanneer je de koppeling hebt opgezet kun je door met de onderstaande

 1. Klik op het plusje onderaan de Zap.
 2. Type vervolgens 'LearnDash' in de zoekbalk en klik op LearnDash in de dropdown.
 3. Kies vervolgens bij ‘Action Event‘ voor ‘Enrolled to a Course’ en klik op ‘Continue’.
 4. Selecteer vervolgens het LearnDash account dat gekoppeld is aan jouw LearnSpot omgeving en klik op 'Continue'.Dan gaan we nu de gegevens van de klant koppelen aan LearnDash zodat er een nieuwe account wordt toegevoegd in LearnSpot of er toegang wordt gegeven tot een bestaand account.
 5. Klik in het 'User Email' veld en zoek naar 'billing email'.
 6. Klik vervolgens op 'Billing Email'
 7. Klik vervolgens op 'Course(s)' op 'Choose Value' en zoek of selecteer de training waar je toegang tot wilt geven.
  Hier kun je eventueel een 2e training toevoegen als je toegang wilt verlenen tot meer trainingen tegelijk.
 8. Kies bij de 'Username' ook 'Billing Email'.
 9. En zoek vervolgens bij 'Firstname' naar 'Billing First Name'.
 10. En bij 'Last Name' naar 'Billing Last Name'.
 11. Klik vervolgens op 'Continue' en test de Zap door op 'Test & Continue' te klikken.
 12. Denk er daarna vooral aan om de Zap te activeren voor onderaan de pagina op 'Ready to turn your Zap on' te klikken.
 13. Vanaf nu krijgen de klanten die product X bij je kopen op je Bloomsite toegang tot online training Y in LearnSpot.
  Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.