Periode beschikbaar voor nieuwe boekingen

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Je kunt instellen hoeveel dagen vooruit iemand kan boeken. Dit kun je bij de algemene instellingen doen voor alle diensten, maar ook bij een losse dienst wanneer je van de algemene instellingen wilt afwijken. Hiermee geef je dus aan hoe ver vooruit iemand een afspraak kan inplannen in je agenda. De standaard is ingesteld op 365 dagen maar dit kun je dus aanpassen: 

Bij de algemene instellingen voor alle diensten

 1. Ga onder 'Boekingen' > 'Beheren' > naar 'Algemeen'.
 2. Kies dan voor de 'Algemene instellingen'. 
 3. Vervolgens kun je bij 'Periode beschikbaar voor nieuwe boekingen' aanpassen hoe ver vooruit iemand een afspraak kan maken

Je kunt het ook per dienst los aanpassen: 

 1. Ga onder 'Boekingen' > 'Beheren' naar 'Diensten'
 2. Klik de dienst aan waarvan je wilt afwijken van de 'Algemene instellingen
 3. Ga naar het kopje 'Instellingen' naar 'Algemeen' en pas de 'Periode beschikbaar voor nieuwe boekingen' aan. 

 4. LET OP: Wanneer je dit eenmaal een keer hebt aangepast, zal dit altijd afwijken van de standaard instellingen. Dit kun je zien aan dat de tekst zwart is in plaats van grijs.
  * Om dit te verwijderen kun je het veld 'leeg' halen, dan komt hier automatisch weer de 'standaard' waarde uit de algemene instellingen. 
  Mocht je nog vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op 'Contact opnemen' te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.