Een titel een andere kleur geven dan de standaard instellingen

In dit artikel laat ik je zien hoe je een titel een andere kleur kunt geven dan je standaard koptekst kleur. Dit kun je doen om een titel op te laten vallen, of om onderscheid te maken in je titels in je blogartikelen. Wil je alle kopteksten op je website aanpassen kun je dit beter in 1 keer over je gehele website doen : Titels en/of hoofdtekst aanpassen over gehele website

Ik laat hieronder 2 opties zien. Je kunt stap 1 tm 8 gebruiken voor '1 titel' en voor 'meerdere titels' in dezelfde module kun je de stappen vanaf stap 8 volgen: 

 1. Schakel de visual builder in op de pagina of blog waar je de titel wilt bewerken
 2. Houd je muis over de tekstmodule en zorg dat je het 'tekst selecteren icoontje' ziet. Selecteer daarmee de titel die je wilt kleuren
  De afbeelding is een tekening, hij ziet er net even anders uit ;-)
 3. Wanneer je de tekst hebt geselecteerd zie het het volgende menu
 4. Klik op het 'kleur icoon'
 5. Vul vervolgens de kleurcode in, of selecteer een kleur uit je kleurenpalet.
 6. Klik vervolgens even ergens aan de zijkant af zodat het menu sluit.
 7. De titel heeft nu een andere kleur en dit heeft geen invloed op je andere titels! 
 8. Wanneer je meerdere titels in een tekstmodule een andere kleur wilt geven, kun je dit gewoon in de instellingen doen.
 9. Open dan de instellingen van de tekstmodule, en beweeg met je muis over de titel. Dan verschijnt er een 'blauw kwast icoontje' waar je op kunt klikken zodat direct de instellingen worden geopend.

 10. Nu word direct de juiste titel en 'heading' geopend. De bovenste titel is een 'Heading 2', dus deze is nu geopend: 
 11. Bij 'Titel Tekstkleur' kun je nu deze titel een kleur geven. Dit is nu in deze tekstmodule voor alle 'Heading 2' titels gedaan.
 12. Beweeg weer met je muis over de volgende titel (dit is een 'Heading 3') en klik daar op.

 13. Zoals je ziet heeft hij nu in dezelfde kop 'Tekst ondertitel' de 'H3' (Heading 3) geopend.

 14. Scroll nu weer iets naar beneden en geef bij 'Titel tekstkleur' weer een kleur aan.

 15. Nu zijn direct alle 'Headings 3' in deze tekstmodule gekleurd.

 16. Klik op het groene vinkje om je wijzigingen op te slaan en vergeet niet de pagina op te slaan wanneer je klaar bent! 


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.