Titels en/of hoofdtekst aanpassen over gehele website

Je kunt naast de lettertype en tekst-stijl, ook de kleuren van de titels en hoofdteksten aanpassen. Dit stellen we in aan de achterkant van je website, zodat het meteen over de gehele website goed is ingesteld.

Nog op zoek naar de juiste lettertype combinaties? Klik hier om naar de lettertype combinatie pagina te gaan.

N.B: Ik heb in dit voorbeeld voor heftige kleuren en lettertypes gekozen om zo goed het verschil te kunnen laten zien. We raden aan om goed leesbare lettertypes en kleuren te kiezen. Je kunt de hoofdteksten het beste zwart laten. Mocht je wat teksten in kleur willen kun je dit het beste aanpassen in de tekstmodule zelf. 

 1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken
 2. Houd de muis op 'Instellingen' en klik vervolgens op 'Opmaak instellingen'.

 3. Klik op ' Algemene instellingen'

 4. Alle instellingen voor de tekst op je website vindt je onder 'Typografie' 

 5. Dit voorbeeld hieronder is de standaard ingestelde tekst. Ik zal aan de hand van screenshots laten zien wat je precies kunt aanpassen met de verschillende instellingen. 

 6. Bij 'Grootte Corpstekst' pas je de grootte van de hoofdtekst aan. We raden aan om de lettertype niet kleiner te maken dan '16' zodat de tekst goed leesbaar blijft.

 7. Vervolgens kunnen we de 'Lijnhoogte Corps' aanpassen. Dit is de ruimte die je ziet tussen de regels. Deze staat standaard ingesteld op ''1,6''

 8. Ook kun je de 'Tekstgrootte Koptekst' aanpassen

 9. En de ruimte tussen de letters in de koptekst bij 'Letterspatiëring Koptekst'. Maar we raden aan deze op '0' te houden

 10. De 'Lijnhoogte Koptekst' is de ruimte tussen de koptekst en de hoofdtekst.  

 11. Ook kun je de lettertype stijl van de koptekst veranderen naar vet, cursief of onderstreept.

 12. Of je kunt er hoofdletters van maken

 13. Vervolgens kun je bij 'Header Lettertype' en 'Body Lettertype' je uitgekozen lettertypes kiezen.

 14. En wat je hier eventueel nog kunt aanpassen is de kleur van de koptekst en hoofdtekst. Denk er hierbij om dat dit gelijk voor de gehele website is. Wil je een koptekst op 1 locatie een andere kleur geven dan kun je dit het beste in de tekstmodule aan de voorkant van je website aanpassen. Zie hiervoor het artikel ' Tekstmodule aanpassen'


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.