Verschil tussen domeinnaam en websitenaam

In de training wordt uitgelegd dat je de website naam kunt veranderen. Hier ontstaat veel verwarring over. We krijgen vaak mails met de vraag ; 'Ik heb mijn website naam veranderd, maar er staat nog steeds voorbeeld.bloomsite.nl''. In dit artikel probeer ik je het verschil uit te leggen tussen de domeinnaam en je websitenaam.

(TIP: Hulp nodig bij het bedenken van jouw perfecte domeinnaam? Bekijk punt 5 in dit artikel!)

Wat is een domeinnaam? 
Domeinnamen zijn de 'adressen' van het internet. Door een 'URL' in te tikken, kom je op een website terecht. Het is te vergelijken met een huis. De domeinnaam is het adres en de websitenaam is het huis. De inrichting van je huis is dan je website die je nu aan het maken bent met Bloom. De domeinnaam kun je doorgeven bij de lancering van je website. De testomgeving ''voorbeeld.mijn.bloomsite.nl'' vervalt dan, en het nieuwe adres van jouw website wordt dan de domeinnaam die je hebt doorgegeven aan ons.

Wat is je websitenaam? 
De websitenaam is vaak ook de naam van jouw bedrijf. Dit kun je natuurlijk ook in je domeinnaam verwerken. Maar de websitenaam zie je in het tab van je browser en verschijnt ook op Google. Deze kun jij dus alvast aanpassen in jouw website. Wil je weten hoe je deze moet aanpassen? Bekijk het artikel website-naam-veranderen.


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.