Dubbele optin gebruiken (MailBlue)

In dit artikel laat ik zien hoe je een dubbel optin kunt instellen, wanneer je gebruik maakt van ActiveCampaign of Mailblue. Wanneer je andere autoresponders gebruikt, dan hoef je dit binnen je website niet anders in te stellen. Dit doe je dan gewoon binnen je autoresponder. Bij ActiveCampaign en Mailblue moet je het ook in je account instellen, maar je moet dan wel de koppeling met de website anders instellen.

 1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken 
 2. Houd je muis op 'E-mailmarketing' en klik vervolgens op 'Inschrijfformulieren'
 3. Klik op 'Nieuw inschrijfformulier' 
 4. Kies een sjabloon uit de lijst 

 5. Vul een naam in voor je formulier

 6. Selecteer je E-mailprovider 

 7. Bij 'Selecteer account' kies je voor 'Account toevoegen' 

 8. Vul een Accountnaam in 

 9. Plak je API Key en API URL in het daarvoor bestemde veld. (Wil je weten waar je deze kunt vinden? Bekijk het volgende artikel: mailblue-hermachtigen)

 10. De 'Form ID' kun je vinden door naar je formulier in ActiveCampaign of Mailblue te gaan en deze uit de URL te kopiëren

 11. Klik op 'Authorize' om het account te autoriseren

 12. Je kunt nu verder met de instellingen en het ontwerp van je formulier! 

 13. Je kunt de 'Dubbel Optin' dus instellen in je formulier in Mailblue. Wil je weten hoe je dit doet? Bekijk dan dit artikel


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.