Video module

In dit artikel laat ik je zien hoe je door middel van de 'Video-module' een Youtube of Vimeo video kunt toevoegen op je website. Dit is de beste manier om een video toe te voegen omdat je hem niet vanuit de website hoeft te laden en daardoor je website een stuk sneller is. 

TIP: Houd bezoekers op je website door ze niet door te sturen naar Youtube, maar laat ze de video bekijken op jouw website zoals in dit artikel

 1. Ga naar de pagina waar je een video wilt toevoegen.
 2. Schakel de 'Visual Builder' in.
 3. Klik op het groene '+' icoon om een rij in te voegen. Ik raad je aan om een wat smallere kolom te kiezen, zodat je geen video krijgt over de hele breedte van je website. 
 4. Zoek de 'Video' module en voeg deze toe.

 5. Klik op het ' +' icoon bij 'Video MP4-bestand of Youtube-URL' om een video in te voegen.  

 6. Klik op ' Invoegen via URL'.

 7. Ga in een nieuw tabblad naar de video op YouTube of Vimeo.

 8. Zoek het knopje ' Delen' en klik hierop.

 9. Kopieer de URL van de video.

 10. Ga terug naar de module bij ' Invoegen via URL' en verwijder eerst de 'http://' (belangrijk)

 11. Plak nu de hele URL van de video in de balk. 

 12. Klik op ' Invoegen in bericht' om de video in te voegen.  

 13. Wanneer de video 'false' aangeeft, probeer je het eerst even met een willekeurige video op Youtube. Het kan namelijk heel goed liggen aan de ingestelde rechten van jou video. Wanneer een andere vide wel werkt moet je de rechten van de video dus aanpassen wanneer dit je eigen video is. 

 14. Onder ' Content' bij 'Bedekking' kun je de video eventueel een 'Overlay' geven. Dan plaats je een afbeelding over de video heen met een 'Play' knop.

 15. Klik op het groene vinkje om de wijzigingen op te slaan.   

 16. Vergeet niet de pagina op te slaan wanneer je klaar bent!


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.