Principes van instellingen

Alle instellingen voor de secties, de rijen en modules zijn op dezelfde manier opgebouwd. Zodra je de principes hiervan begrijpt, kun je veel sneller door de instellingen heen navigeren. In dit artikel laat ik je zien welke instellingen er allemaal zijn en waar je deze kunt vinden.

Sectie-instellingen:

De sectie-instellingen kun je openen door op het 'tandwiel' icoon te klikken in het blauwe menu wat linksboven in de hoek verschijnt als je over een sectie heen gaat met je muis.Als je hier op klikt dan kom je in de sectie-instellingen. Het volgende scherm wordt dan geopend:

Alle opties zijn verdeeld in tabbladen en categorieën. Onder de titel 'Sectie-instellingen' zie je 3 tabbladen; 'Content', 'Ontwerp' en 'Geavanceerd'. Deze 3 tabbladen zie je ook terug in de 'Rij-instellingen' en in alle module-instellingen. 

Content: Onder het tabblad content voeg je content toe aan de sectie. Bij de secties (en ook bij de rijen) kun je hieronder alleen een achtergrond toevoegen.Om de achtergrond aan te passen klik je simpel weg op 'Achtergrond' en dan verschijnen er een paar opties; achtergrondkleur, verloop, afbeelding en video. De achtergrondkleur kun je toevoegen door deze optie aan te klikken en op het tandwiel te klikken (of eerst op het '+' icoon), hier kun je dan een kleur selecteren. Dit werkt hetzelfde bij het verloop, alleen zie je 2 kleur mogelijkheden. Als je in de optie 'Achtergrondafbeelding' zit, kun je de foto toevoegen door op het '+' icoon te klikken. Je kunt dan een foto uit de bibliotheek kiezen, of er 1 uploaden.

Op het moment dat je een optie gekozen hebt, dan zie je iets naar beneden de instellingen hiervoor. 

Ontwerp:

Hier kun je alle stijl instellingen doen van de sectie, zoals bijvoorbeeld:- Lay-out- Formaat wijzigen- Afstand

Geavanceerd:

Onder dit tabblad kun je wat CSS instellingen doen, wat ik niet aanraad te doen op het moment dat je er geen verstand van hebt. Wel kun je hier ook de sectie uitschakelen op telefoon, tablet of desktop. Zo kun je dus bepaalde dingen verbergen

Om de 'Sectie-instellingen', 'Rij-instellingen' of 'Module-instellingen' te verlaten klik je op het groene vinkje wat rechts onder in het geopende scherm zit

Rij-instellingen:

De rij-instellingen kun je openen door op het tandwiel icoon te klikken in het groene menu.Als je hier op klikt dan kom je in de rij-instellingen. Een soortgelijk scherm wordt dan geopend:

Hier hebben we eigenlijk de zelfde opties als in de sectie-instellingen. We kunnen onder content een achtergrond instellen zoals een; kleur, verloop, afbeelding en een video.Omdat rijen zijn opgebouwd uit kolommen kun je dit ook instellen per kolom. Dus als je een rij hebt met 2 kolommen, dan kun je dit voor beide kolommen instellen. 

Bij het tabblad 'Ontwerp' kun je onder andere:- de uitlijning bepalen- het formaat wijzigen- en de afstand aanpassen

Deze instellingen kun je voor de gehele rij doen, maar dit kun je ook per kolom doen. Onder het tabblad geavanceerd kun je ook weer bij de categorie 'Zichtbaarheid' de rij uitschakelen op telefoon, tablet of desktop. 

Module-instellingen:

De module-instellingen kun je openen door op het tandwiel icoon te klikken in het grijze menu wat verschijnt als je over een module heen gaat met je muis. 
Als je hier op klikt dan kom je in de module-instellingen.
Elke module heeft zijn eigen functie. Je hebt onder andere bijvoorbeeld; tekstmodules, afbeeldingmodules en knopmodules. 
In het tabblad 'Content' kun je de inhoud toevoegen aan een module en onder het tabblad 'Ontwerp' kun je hiervan de stijl aanpassen.
De 'Content' en de 'Ontwerp' instellingen zijn voor elke module anders. Je hebt wel altijd de zelfde soort opties die terugkomen, maar elke module is uniek. 

Het principe van de instellingen is eigenlijk als volgt:

In alle instellingen (of het nou de 'Sectie', 'Rij' of 'Module' is) heb je een tabblad 'Content' waarin je de inhoud plaatst en hoe dit er uitziet kun je aanpassen in het tabblad 'Ontwerp'. Bij elke module heb je verschillende instellingen.
Toevoegen vanuit bibliotheek:
De secties, rijen en modules kun je opslaan door op het knopje te klikken wat naast het prullenbakje zit.

Op het moment dat je op een plusje klikt om iets toe te voegen kun je kiezen voor 'Toevoegen vanuit bibliotheek'. Hier vind je de opgeslagen secties, rijen of modules. Let erbij op dat wanneer je een 'Rij' hebt opgeslagen, je ook op het groene '+' icoon moet klikken om deze toe te voegen


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.