Redirection

Wanneer Bloom niet je eerste website is, is het goed om re-direction in te stellen. Op je oude website (met dezelfde domeinnaam) staan waarschijnlijk oude pagina's en links die op je nieuwe website niet meer bestaan. Het is belangrijk voor Google om deze link door te verwijzen naar de nieuwe pagina. Wanneer de link niet worden doorverwezen bestaat de pagina straks namelijk niet meer en dit is slecht voor je vindbaarheid op Google. 

LET. OP: Je hoeft geen 'diensten' pagina te linken naar de nieuwe 'diensten' pagina als deze precies dezelfde 'slug'  (stukje achter de URL) heeft, maar wel wanneer de slug van '/dienst' veranderd naar '/aanbod'. Of bijvoorbeeld wanneer het veranderd van '/dienst.html' naar '/dienst'.
J
e hoeft dus alleen re-direction in te stellen voor de slug die niet meer op je nieuwe website gevonden worden.

Wanneer je naar een compleet andere domeinnaam over gaat kun je het beste even contact op nemen met Support. 

In dit artikel laat ik je zien hoe je de redirection kunt instellen en hoe je erachter komt welke links je oude website allemaal gebruikt. 

 1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken 
 2. Houd de muis op 'SEO' en klik vervolgens op 'Redirects' 

 3. Wanneer je oude website link ''www.websitesvoortherapeuten.com /tarieven/' was, en deze paginanaam of slug niet meer op je Bloomsite staat, maar deze info nu op ''www.websitesvoortherapeuten.com /dienst/' staat, kun je deze pagina doorlinken naar je dienst pagina of bijvoorbeeld je homepage. Je hoeft dus alleen de 'slug' > /tarieven/ bij 'Oude URL' te plaatsen. En de 'slug' van de pagina waar het heen moet: /dienst/ .
  Moet het naar de homepage? Vul dan alleen een / (schuinestreep) in. 

 4. Klik nu op 'Redirect toevoegen' 

 5. Je krijgt een melding dat de redirect nu succesvol is toegevoegd. Wanneer iemand dus de pagina 'www.websitesvoortherapeuten.com/tarieven/' wilt bezoeken wordt hij nu automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina 'www.websitesvoortherapeuten.com/dienst/
 6. Om de redirect te verwijderen vink je de regel aan, kies bij 'Acties' voor 'Verwijderen' en klik vervolgens op 'Toepassen' 
 7. Er is een makkelijke manier om alle pagina's te vinden die bekend zijn bij Google door in de zoekbalk van Google het volgende in te tikken: site:bloomsite.nl. Je vervangt dus 'bloomsite.nl' met jouw domeinnaam.
 8. Nu laat Google alle zoekresultaten zien van die website. Klik elke pagina open en zorg dat de 'slug' juist wordt doorgelinkt. Ook van pagina's die misschien niet heel belangrijk lijken en ook als de link net ietsjes anders is dan de huidige. Google wilt namelijk een bezoeker altijd een goede ervaring geven en een niet gevonden pagina is slecht voor je ranking. 
 9. Je kunt per bladzijde in Google dan elke pagina openen op een nieuw tabblad en de 'slug' kopiëren en ergens heen redirecten. Zorg dat je alle pagina's van Google hebt gedaan! 


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op