Categorieën verwijderen en toevoegen

Het is belangrijk voor de bezoeker en voor Google dat je de categorieën op je website verwijderd vóór de lancering van je website. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op je SEO. 

In dit artikel verwijderen we de voorbeeld categorieën en laat ik zien hoe je een nieuwe categorie aanmaakt.

  1. Ga naar de achterkant van je website
  2. Houd de muis op 'Berichten' en klik vervolgens op 'Categorieën'
  3. Wanneer er voorbeeld categorieën in je website staan, selecteer je alle categorieën en klik je op 'bulkacties'. Vervolgens klik je op 'verwijderen' en dan op de knop 'toepassen'.

  4.  Bovenaan de pagina kun je een 'nieuwe categorie toevoegen'. (Je kunt dit ook steeds doen wanneer je een blog aanmaakt) 
    Het handigste is om 'Geen categorie' even aan te passen naar je 'hoofdcategorie'. Wijzig dan de titel en de slug! 

  5. Vul de naam van je categorie in en vergeet niet om op 'Nieuwe categorie toevoegen' te klikken. De 'slug' wordt automatisch ingevuld als je hier niks invult.

  6. De nieuwe categorie staat nu in het lijstje met categorieën.

  7. Je kunt nu een artikel aanmaken en onder deze categorie plaatsen. Zorg even dat je de voorbeeld blogs ook volledig verwijderd op dezelfde manier voordat je nieuwe gaat toevoegen!
  8. Let op dat de categorieën niet zichtbaar zijn wanneer je er nog geen artikel onder hebt geplaatst.    
    Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.