Google je belangrijke pagina's laten inspecteren

Google 'Clawled' om de zoveel tijd je website. Dit betekend dat het de pagina's inspecteert om de laatste wijzigingen te kunnen zien.

Wanneer je belangrijke wijzigingen aan je pagina hebt gedaan en je kunt niet wachten tot Google opnieuw je pagina indexeert, kun je dit proces versnellen. Dit doe je bijvoorbeeld nadat je een hele pagina hebt gewijzigd of een nieuwe domeinnaam hebt, en je belangrijkste pagina's met prioriteit wilt laten inspecteren. Je kunt dit pas doen nadat Google je website al eens geïndexeerd heeft, en dus niet bij een nieuwe property.

Klik hier om naar Google Search te gaan

  1. Klik op de link hierboven om naar je Google Search te gaan
  2. Klik op de blauwe knop 'Nu starten'.
  3. Als het goed is kom je op een scherm dat er ongeveer zo uitziet:
  4. Klik op 'URL-inspectie' en geef de belangrijkste URL's van je website op om te inspecteren

  5. Je krijgt nu een groene melding dat de URL geïndexeerd is door Google en je deze opnieuw kunt laten indexeren. Klik dan op 'Indexering aanvragen'

  6. Wanneer je een rode melding krijgt zoals hieronder, heeft Google je pagina's nog niet geïndexeerd en moet je dus wachten tot dit gebeurt is


    Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.