AMP referral uitschakelen in Google Analytics

In Bloomsite wordt gebruik gemaakt van AMP (Accelerated Mobile Pages) voor de blogs. Wanneer iemand op zijn mobiel zoekt op Google verschijnen er in de zoekresultaten AMP blogs (te herkennen door het 'bliksem' icoon) die door Google geladen kunnen worden. Dit houdt in dat deze laadtijd extreem kort is en blogs bijna direct geladen zijn. Wel ontbreken er afbeeldingen en is dit een 'simpele' versie van jouw gemaakte blog, maar hierdoor worden je blogs wel beter gevonden op Google. Om die reden hecht Google er veel waarde aan en is het zelfs zo dat AMP Google geoptimaliseerde websites voorrang krijgen in de zoekmachine. Dit doen we dus om de vindbaarheid van de artikelen te verbeteren. 

Wanneer mensen dan naar je website toe gaan, door in het blogartikel op een link te klikken, kan Google Analytics soms niet helemaal plaatsen waar iemand vandaan komt en toont hij het als een referral.

Wanneer je in Google Analytics veel verwijzingen ziet met de link (website).cdn.ampproject.org/referral, kun je dat ook uitschakelen. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat doet. 

  1. Ga naar analytics.google.com en log in met het juiste Gmail account (waar je website mee gekoppeld is) 
  2. Klik onderaan op 'Beheer'. 

  3. Vervolgens klik je op 'Trackinginfo'.

  4. Ga daarna naar de 'Lijst met verwijzingsuitsluitingen'.

  5. Klik nu op 'Verwijzingsuitsluiting toevoegen' 

  6. Voeg de domein  cdn.ampproject.org toe aan de lijst

  7. Deze wordt nu toegevoegd aan de lijst met uitsluitingen en je kunt Google weer afsluiten.


    Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.