Zoom downloaden en installeren

Het kan zijn dat we je vragen om Zoom te installeren om met je te kunnen video-bellen of omdat we bepaalde instellingen moeten doen op jouw computer. Via Zoom kunnen we dus eenvoudig met elkaar video-bellen, maar jij kunt hierdoor ook de controle over jouw computer tijdelijk aan ons overdragen. 

De download van Zoom kun je bovenaan de volgende pagina doen: https://zoom.us/download

  1. Klik op de link om Zoom te downloaden 
  2. Wanneer het downloaden is voltooid klik je op het bestand om het te openen
  3. Klik na het downloaden in het download overzicht op Zoom om de installatie te beginnen en doorloop het stappenplan dat in beeld komt.

Apple computers: Scherm delen en 'hulp op afstand' toestaan

  1. Het kan zijn dat wij je gaan helpen op jouw computer en in dat geval moeten we in staat zijn om jouw computer tijdelijk te kunnen besturen. Om dit toe te staan is het in sommige gevallen nodig om op Apple computers rechten aan Zoom te geven. Dit is niet nodig wanneer je een Windows computer hebt. Klik in het geval van een Apple computer helemaal links bovenaan je scherm op het appeltje en kies 'Systeemvoorkeuren'
  2. Ga vervolgens naar ' Beveiliging & Privacy'

  3. Scrol in de link kolom naar beneden en selecteer ' Schermopname' en klik daarna links onderaan in het venster op het 'Hangslot' om te kunnen bewerken

  4. Vul vervolgens het Admin wachtwoord in en druk op ' Ontgrendel'

  5. Daarna kun je het vinkje voor 'zoom.us' aanvinken

  6. Zoek daarna in de linker kolom naar 'Toegankelijkheid' en zet ook hier het vinkje voor 'zoom.us' aan.

  7. Druk het slotje weer in om de instellingen weer te beveiligen en ga terug naar de Zoom.us app

  8. Wanneer je in een meeting zit kun je nu onderaan het scherm op ' Scherm delen' drukken

  9. Kies daarna het beeldscherm dat je wilt delen, in de meeste gevallen is dit ' Desktop 1'. Je deelt nu jouw scherm met de andere aanwezigen in de meeting.

  10. Indien wij jouw computer moeten kunnen besturen zal je een melding krijgen dat we 'Remote control' willen gebruiken. Sta dit toe en wij kunnen dan tijdelijk jouw computer besturen.


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten! 
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.