Datum verwijderen bij blog

''Kan ik de datum bij mijn blogs ook verwijderen?'' is een vraag die we geregeld krijgen. In dit artikel ik je uit waarom de datum zo belangrijk is bij je blog! 

De datum bij je blogs verwijderen om zo al je artikelen 'tijdloos' te maken of zodat het niet zo opvalt dat je geen nieuwe blogs meer toevoegt aan je website, zijn een aantal redenen waarom je de datum zou willen verwijderen. Misschien werkt het wel nadelig om een oude datum bij een blog te plaatsen omdat Google dit overneemt? :

Of misschien ben je bang dat wanneer mensen de datum zien van een geschreven artikel dat het artikel niet meer relevant is, omdat het om een ouder artikel gaat. Het hoeft echter niet te betekenen dat een artikel niet meer relevant is en de kans bestaat natuurlijk ook dat de schrijver het artikel regelmatig heeft bijgewerkt in de tussentijd. 

Door de datum weg te halen kan de bezoeker niet meer oordelen op basis van de datum. Maar zonder datum kun je de bezoeker ook makkelijker teleurstellen omdat een artikel verouderd kan zijn en je hierdoor de lezer de verkeerde richting opstuurt. Het is namelijk erg lastig om al je artikelen up-to-date te houden ook al denk je in het begin dat je dit goed gaat bijhouden. 

Om deze reden kun je dus beter de datum zichtbaar maken bij je blogs. Zo schotel je niemand ongewild oude informatie voor. Ook neemt Google de publicatiedatum over in de zoekresultaten. 

Nu kun je denken ''dan pas ik toch gewoon de datum aan?'' of ''ik publiceer hem wel opnieuw?'' Dat is echter niet zo handig voor je SEO. Beter is om de publicatiedatum aan te passen wanneer je noemenswaardige aanpassingen hebt gedaan. Google wilt namelijk weten wanneer een artikel bewerkt is en oude artikelen met een nieuwe datum zijn niet goed voor je vindbaarheid.

Ben je nu dus bezig om je blogs bij te werken en wil je ze opnieuw publiceren? Bekijk dan even het volgende artikel om zo geen SEO-fouten te maken: blogartikel-opnieuw-publiceren

Vind je de datum in de blogmodule op je homepagina niet mooi staan? Dan kun je hem wel in de module uitzetten 


Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.