Weergave fouten opsporen en oplossen

De standaard instellingen van je pagina zorgen er voor dat de weergave altijd goed is op desktop en mobiel. Wanneer je terwijl je 'Visual Builder' aan staat, (per ongeluk) aan het schuiven bent met de module's en rijen, krijg je fouten op de pagina waardoor er onderdelen buiten beeld vallen of er grote witruimtes ontstaan tussen de onderdelen. In dit artikel leg ik je uit hoe je de fouten op je pagina kunt opsporen en weer kunt herstellen, zodat de weergave altijd goed is, op welk apparaat dan ook! 

 1. Wanneer er fouten zijn ontstaan op je pagina heeft dit bijna altijd dezelfde oorzaak, namelijk; Er zijn waardes ingevuld bij 'Ontwerp' > 'Maten' en 'Tussenruimte'. 
 2. Vaak kom je er pas achter wanneer je de mobiele en/of tablet versie van je pagina aan het bekijken bent. Een voorbeelden van wat je kunt tegenkomen: 
 3. Ook kan het al opvallen aan de lay-out op desktop dat er iets niet helemaal goed is ingesteld (ruimte tussen de pijltjes) 
 4. De normale afstanden tussen de ' Rij' (groene lijn) en de 'Module' (grijze lijn) zien er namelijk zo uit: 

 5. Om dit op te lossen openen we eerst de ' Rij' instellingen door op het ' instellingen' icoon te klikken.

 6. Klik vervolgens op ' Ontwerp' en open 'Maten'.

 7. Je kunt nu zien welke waardes er veranderd zijn. De tekst is donkerder dan bijvoorbeeld ' auto' bij 'Hoogte'.

 8. Beweeg je muis over de titel en herstel de waarde door op het ' ronde pijl icoontje' te klikken. Doe dit voor alle waardes onder 'Maten' die veranderd zijn afzonderlijk! 

 9. Open daarna het kopje ' Tussenruimte' en herstel de waardes bij 'Marge' door op het ronde icoontje te klikken. Doe dit ook naast 'Buffer'.

 10. Klik op het groene vinkje om deze wijzigingen op te slaan. Je ziet nu dat de ' Rij' (groen) is hersteld, alleen de 'Module' (grijs) nog niet;

 11. Open nu de ' Module instellingen'. 

 12. Ga hier ook weer naar ' Ontwerp' > 'Maten' en herstel de waardes die zijn veranderd.

 13. Kijk vervolgens weer bij ' Tussenruimte' of daar waardes moeten worden hersteld! 

 14. Klik op het groene vinkje en bekijk de lay-out. 

 15. Staat het weer goed gecentreerd en zie je geen gekke ruimtes? Controleer dan ook nog even of de mobiele versie goed staat!

 16. Zo kun je dus alle ' Rijen' en 'Modules' nalopen op de instellingen wanneer er iets buiten beeld valt of niet recht onder de module erboven uitkomt.

 17. Je kunt vaak al zien waar de fout vandaan komt wanneer je met je muis erover heen beweegt. Zoals het voorbeeld hieronder; hieraan kun je zien dat de fout uit de ' afbeelding module' komt.

 18. Wanneer je er niet zeker van bent loop je alle instellingen in de ' Rij' en 'Modules' even na. 

 19. Zijn de fouten ook na dit artikel niet hersteld? Dan kun je contact opnemen en dan kijken wij met je mee! 


  Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door hieronder op "Neem contact op" te klikken. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback! Er was een probleem bij het versturen van je feedback. Probeer het later nog een keer.